Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا،هنوز تب و تاب زندگی و تجارت و رونق در بازار وکیل شیراز پس از ۲۴۰ سال که از ساخت این بازار می گذرد به چشم می خورد اما سایه حادثه به دلیل وجود تاسیسات فرسوده و نوسازی نشدن بناها همچنان بر این اثر تاریخی سنگینی می کند.

فرسودگی این بازار تاریخی که میراث فرهنگی این شهر و کشور بشمار می رود از دیگر مشکلات این بنای قدیمی و زیبا است،بنایی که هر ساله پای گردشگران زیادی را به شیراز باز می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از میان حوادث غیرمترقبه آنچه بیش از همه ذهن بازاریان و دیگر دست اندرکاران امور خدماتی شهر شیراز را درباره این میراث برجا مانده از کریم خان زند به خود مشغول داشته، امکان وقوع آتش سوزی و سانحه به دلیل فرسودگی تاسیسات و نوسازی نشدن بنای این بازار است.

هرساله با فرارسیدن فصل بارندگی این خطرات افزایش می یابد و عملا زمینه رقم خوردن فاجعه ای تاریخی و انسانی فراهم می شود.

بارها نمایندگان کسبه این بازار ،مدیران شهری و مسئولان سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شیراز درباره احتمال وقوع حادثه در این بازار تاریخی هشدار داده اند.

استاندار فارس به همراه شهردار شیراز ، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان و جمعی از مدیران شهری از بازار وکیل بازدید و ضمن گفت و گو با بازاریان و کسبه، مسائل و مشکلات این مجموعه تاریخی - اقتصادی را بررسی کردند.

استاندار فارس: در صدد رفع مشکلات هستیم

استاندار فارس در حاشیه این بازدید که یکشنبه صورت گرفت به خبرنگاران گفت: بازاریان همواره پشتوانه اقتصادی کشور چه در زمان انقلاب، دفاع مقدس و سایر دوره‌ها بوده و هستند.

محمدهادی ایمانیه ادامه داد: بازار و محل تجارت شیراز عمدتا در مرکز شهر و بازارهای وکیل، روح الله، حاجی و... مستقر است و لازم بود که بازدیدی برای احصا و رفع مشکلات انجام شود.

استاندار فارس مشکلات بازارها را مورد اشاره قرار داد و گفت: امنیت از نوع ساختمانی یکی از دغدغه های اصلی کسبه بود که با توجه به گذشت صدها سال از زمان احداث بازار نیازمند مرمت و توجه ویژه است بنابراین امیدواریم با کمک سازمان اوقاف، شهرداری شیراز، میراث فرهنگی و بازاریان بتوانیم مشکلات را طی چندماه آینده کاهش دهیم.

شهردار: رفع مشکلات وکیل تصمیمات خاصی می طلبد

شهردار شیراز نیز در حاشیه این بازدید گفت: مسائل و مشکلات مختلفی در بازار وکیل وجود دارد که رفع آن به علت میراثی بودن و قدمت این مجموعه، تصمیمات خاصی را می‌طلبد.

احسان اصنافی افزود: مقرر شد با حضور مدیران و مسئولین شیراز همچون میراث فرهنگی، سایر مجموعه های خدمات رسان و اداره کل اوقاف و امور خیریه در خدمت نمایندگان کسبه باشیم تا مسائل بازار وکیل بررسی شود.

وی ایمن سازی برخی از سقف‌ها و لزوم جمع آوری آبهای سطحی کف بازار را از جمله مشکلات این مجموعه برشمرد و گفت: در سالیان گذشته کف بازار توسط شهرداری شیراز سنگفرش شده و کانال‌های تاسیساتی نیز ایجاد شده است.

شهردار شیراز اعلام کرد: از دستگاه های خدمات رسان می خواهیم که تاسیسات شهری خود را در قسمتهایی که کانال ایجاد شده به این کانال مشترک منتقل کنند.

اصنافی جداره سازی بازار و رفع مشکل سد معبر را از دیگر مشکلات کسبه عنوان کرد و افزود: کسبه از طریق هیات امنای بازار پیگیر بحث جداره سازی باشند.

وی اضافه کرد: اداره کل اوقاف و امور خیریه نیز در مورد بخشهایی که به صورت موقوفه است همکاری لازم را داشته باشد تا بتوانیم کار را به پیش ببریم.

شهردار شیراز بیان کرد: مجموعه این اقدامات و تعاملات برای حفظ بازار وکیل به عنوان یکی از عناصر هویتی و فرهنگی و مرکز اقتصادی شیراز است.

برچسب‌ها شیراز میراث فرهنگی محمدهادی ایمانیه شهرداری شیراز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شیراز میراث فرهنگی شیراز میراث فرهنگی شهرداری شیراز استاندار فارس میراث فرهنگی شهردار شیراز بازار وکیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۹۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ معاون میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی درجلسه شورای معاونین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با معاون امور مجلس و حقوقی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: 20  اثر تاریخی در استان تعیین حریم شده که با این آثار ،تعداد آثار تاریخی ثبت ملی شده استان به یکهزار و ۸۰۹ اثر رسیده است.

داوود فرازی افزود: همچنین ۳۴  اثر تاریخی شناسایی شده که پرونده‌های آنها برای مطالعه و بررسی جهت ثبت ملی شدن به تهران ارسال شده است.

فرازی در ادامه اظهارکرد: برای توسعه موزه‌های استان اقداماتی صورت گرفته و یا دردستور کار قرارگرفته است که از آن جمله می‌توان به موزه‌های میاندوآب، بوکان و موزه صلح سردشت اشاره کرد.

معاون امور مجلس و حقوقی وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در این جلسه گفت: همجواری با چند کشور خارجی فرصت و ظرفیت مناسبی برای آذربایجان‌غربی است و این استان با برخورداری از این ظرفیت می‌تواند به مقصد سفرگردشگران تبدیل شود.

جواد واحدی، با تأکید بر لزوم اهتمام و جدیت مسئولان حوزه گردشگری آذربایجان‌غربی افزود: آذربایجان‌غربی برنامه هایی را که تدوین شده بود به درستی انجام داده است.

واحدی، با بیان اینکه امروز می‌توانیم درآمد گردشگری را به رخ نفت بکشیم،تصریح کرد: درگذشته شناسنامه نداشتیم و در حد سازمان دیده می شدیم اما امروز وظایفی از دولت گرفتیم که انقلاب بزرگی در شرح وظایف به شمار می‌رود.

معاون امور مجلس و حقوقی میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اضافه کرد: وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی در بحث معرفی و شناساندن ایران به دنیا با جدیت عمل کرده است.

پس از این جلسه با حضور معاون امور مجلس و حقوقی وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی و جمعی از مسئولان استانی یک باب هتل در ارومیه افتتاح شد.

این هتل که با سرمایه‌گذاری ۵۰۰ میلیارد ریالی و اشتغالزایی برای پنج نفر احداث شده است، دارای ۳۲ اتاق با ۷۸ تخت اقامتی است.

دیگر خبرها

  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • مرمت بانیه تاریخی استان مرکزی شتاب می‌گیرد
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی