Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@07:20:33 GMT

هفت دلیل که شما را دلبستهٔ شیراز می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۰۴۰۹۸

هفت دلیل که شما را دلبستهٔ شیراز می‌کند

شیراز سرزمین فرهنگ و ادب در مرکز استان فارس قرار گرفته و پنجمین کلانشهر ایران به شمار می‌آید.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دیوار، تیرازیس یا شیرازیس نام‌های دیگر شیراز هستند. البته نام شیراز بر روی سفال‌های پیدا شده از ویرانه‌های دورهٔ ساسانی در سده دوم میلاد نیز دیده شده است. این شهر را به عنوان پایتخت فرهنگی و دومین شهر ادبی ایران، می‌شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شیراز به دلیل کوهستانی بودن، آب‌وهوای معتدلی دارد و از قدیم‌الایام تاکنون به عنوان منطقهٔ حاصل‌خیز و مکانی مناسب برای سکونت شناخته شده است. همچنین این شهر به دلیل داشتن ابنیه‌های تاریخی، فرهنگی و مذهبی بسیار مورد توجه توریست‌ها و گردشگران قرار می‌گیرد.

از این رو رهن و اجاره در شیراز بسیار پررونق است. مطمئن باشید با یک بار دیدن شیراز و جاذبه‌هایش برای همیشه دلبستهٔ این شهر می‌شوید.

بازار وکیل

بازار وکیل‌الرعایا یکی از معروف‌ترین بازارهای سنتی و تاریخی ایران است. کریم‌خان زند دستور ساخت این بازار را داد. این بازار محلی برای داد و ستد  و خرید و فروش بوده و اکنون نیز مغازه‌های بسیاری در اینجا وجود دارد. جالب است بدانید ساخت این بازار ۲۱ سال به طول انجامید.

مجموعهٔ وکیل، تنها منحصر به بازار وکیل نمی‌شود، بلکه حمام و مسجد وکیل نیز در این مجموعهٔ وسیع قرار دارد. بازار وکیل الرعایا به پنج بخش بازارنو، چهارسوق،‌ راسته شمالی،‌ راسته جنوبی و سرای مشیر تقسیم شده است.

بازار وکیل سقف بلندی دارد و  روزنه‌هایی برای روشنایی محوطه روی طاق‌ها دیده می‌شود. یکی از ویژگی‌های جذاب این بازار، قرار گرفتن حجره‌ها بالاتر از سطح زمین است که آن‌ها را از نم و رطوبت در امان نگه می‌دارد.

حافظیه

آرامگاه حافظ در شمال شهر شیراز و جنوب دروازه قرآن، قرار گرفته است. حافظیه توسط یک معمار فرانسوی به نام آندره گدار ساخته شد. با ورود به از در اصلی به آرامگاه، در دو طرف باغچه‌های گل را مشاهده می‌کنید.

در وسط این باغچه‌ها استخر بزرگی قرار دارد. این مجموعه به وسعت دو هکتار، به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شده و توسط تالاری ۵۶ متری از هم جدا شده‌اند.

سعدیه

آرامگاه سعدی شیرازی یا همان سعدیه نامی آشنا برای توریست‌ها و گردشگران شیرازی است. گفته شده که آرامگاه سعدی خانقاهی بوده  که سعدی اواخر عمر در آن می‌زیسته و سعدیه در باغ دلگشا قرار دارد. اوایل قرن هفتم مقبره‌ای برای سعدی شیرازی ساخته شد که به لحاظ زیبایی ربطی به آرامگاه کنونی ندارد.

دوران کریمخان زند سازه‌ای بر روی آرامگاه سعدی بنا شد که به مرور آسیب دید. از این رو، ساختمان کنونی به دست محسن فروغی و جمعی از طراحان شیرازی ساخته شد که برگرفته از کاخ چهل ستون است.

این مقبره در داخل باغی سرسبز (نمادی از آخرت و تصویر بهشت)، قرار دارد. اگر به مقبرهٔ سعدی شیرازی سر زدید از طعم فالوده شیرازی‌های آن منطقه غافل نشوید.

باغ ارم

باغی ایرانی و تاریخی در شیراز وجود دارد که باغ ارم نامیده می‌شود. این باغ دارای چند بنای تاریخی و باغ گیاه‌شناسی است. تاریخ دقیقی از ساخت این باغ در دست نیست؛ اما گفته شده که این باغ به دوران سلجوقی و آل‌اینجو باز می‌گردد.

عمارتی در وسط باغ قرار گرفته که در زمان قاجار با تاثیر از معماری زندیه ساخته شده است. این عمارت ۳ طبقه دارد که طبقه زیرین برای روزهای گرم سال مورد استفاده قرار می‌گرفت. دو طبقه بالایی ستون‌هایی دارد که بی شباهت به تخت جمشید نیستند.

خیابانی از شرق به غرب در وسط باغ احداث شده که با درختان سرو بلند قامت پوشیده شده است. باغ ارم در دوران پهلوی به دانشگاه شیراز واگذار شد و باغ گیاه‌شناسی در اختیار دانشکدهٔ کشاورزی قرار گرفت. برای بازدید از باغ ایرانی محدود به فصل خاصی نشوید. چرا که شیراز به دلیل چهار فصل بودن در طول سال زیبایی‌های مخصوص به خودش را دارد.

نارنجستان قوام

نام نارنجستان که می‌آید برای گردشگران یادآور دو منطقه در ایران است.  نارنجستان قوام در شیراز و دیگری هتل نارنجستان در مشهد. اگر به مشهد رفتید از اجاره خانه مسکونی در مشهد غافل نشوید؛ چرا که از هتل‌هایی مانند نارنجستان به صرفه‌تر خواهد بود.

نارنجستان قوام از دیگر باغ‌های زیبا و دلفریب شیراز است که حکایت از دوران قاجار دارد. این باغ پوشیده از درختان نارنج و حوضی پر آب است. عمارتی با شکوه و آیینه‌کاری شده در دل باغ قرار دارد. چشم‌انداز زیبای این باغ و عطر و بوی نارنج‌ها، دلیلی محکم برای بازدید از این بنای تاریخی است.

ارگ کریمخان

کریمخان زند، حکومت خود را در شیراز پایه‌گذاری کرد و در مکانی به نام ارگ ساکن شد. ارگ کریمخان در مرکز شهر شیراز قرار دارد. قلعه‌ٔ ارگ کریمخان از اتاق‌هایی تشکیل شده که دورتا دور محوطه قرار دارند. شیشه‌های رنگی که در ارگ به کار رفته، هنگام تابش خورشید فضایی رویایی برای بازدیدکنندگان به تصویر می‌کشد.

این بنا در زمان حکومت پهلوی به عنوان زندان استفاده می‌شد اما دچار آسیب‌های بسیاری شد. اکنون این بنا مرمت شده و به عنوان موزه فارس، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مسجد نصیرالملک

یکی از بناهای مسحور کننده و قدیمی در شیراز، مسجد صورتی نام دارد. مسجد نصیرالملک یا همان صورتی از آثار زیبای دوران قاجار به شمار می‌آید. این بنای تاریخی را می‌توان شاهکار معماری دانست.

گفته شده که کاشی‌کاری‌ها و سرستون‌های سنگی این مسجد، اقتباسی از مسجد وکیل است. مسجد صورتی دو شبستان تابستانی و زمستانی و دو شاه‌نشین (ایوان)‌ دارد.

شبستان غربی (تابستانی) یکی از زیباترین شبستان‌های مساجد ایران به شمار می‌آید که با تزیینات کاشی و آجرها و نقاشی‌های رنگی پوشیده شده است. در ورودی مسجد طاق نمایی بزرگ قرار دارد و سقف آن از کاشی‌های رنگی پوشیده شده است. رقص نور و رنگ مسجد نصیرالملک، توریست‌ها و گردشگران را مدهوش خود می‌کند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: رهن و اجاره خانه در شیراز شيراز اجاره خانه در مشهد بازار وکیل ساخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۴۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلمی که کلاس درس را به مسجد بُرد

به گزارش آخرین‌نیوز، وقتی صدای اذان به آسمان رسید، خانم معلم با چادر گُل‌دارش به نماز ایستاد. نور صلاهِ ظهر که از پنجره‌ی مسجد بر روی تخته‌ سفیدِ کنار محراب پهن شده بود، راه کج کرد و تابید بر گل‌های سرخ و نارنجی و زردِ چادر خانم معلم.

گل‌های رنگارنگ زیر نور درخشیدند، جان گرفتند و شکوفاتر شدند.مدت‌هاست که شبستان مسجد، مدرسه‌ بچه‌ها شده است و دانش‌آموزانی که از پس هزینه‌ی ثبت‌نام در کلاس‌های تقویتی و جبرانی برنمی‌آیند، میهمانِ کلاس درس خانم معلم در مسجد امام علی (ع) هستند.

کلاسی که به بچه‌ها "درس و بندگی" و "علم و ایمان" را با هم می‌آموزد. خانم معلم چند روز در هفته بعد از تمام شدن ساعت کاری‌اش در مدرسه‌ ریحانه، به مسجد می‌آید تا به دانش‌آموزان محروم ریاضی درس بدهد.

مادرِ معلم

او مادر هم هست. مادرِ دو فرزند و از زمانی که به عنوان معلم قدم به مدرسه گذاشت، حس مادری در وجودش با جانِ معلمی آمیخته شده است. حسی وصف‌ناشدنی که در دل یک انسان عشقی عمیق را پرورش می‌دهد، عشقی که توانایی این را دارد تا مقدس‌ترین و مستحکم‌ترین رابطه جهان هستی را بر پایه‌ی "دانستن و دانش" در کلاس‌های درس بنیان نهد.

وقتی خانم معلم با همان شوق همیشگی به دانش‌آموزان نگاه می‌کند و به اسم؛ صدای‌شان می‌کند، گُل از گل بچه‌ها می‌شکفد. حرف که می‌زند مهربانی می‌ریزد در نگاه دخترها. صدا و چشمان خانم معلم پر است از حس‌ِ دل‌انگیز دوستی و صمیمت، و بچه‌ها اُنس دارند به این رفتار و کلام.

کبری فریدونی‌زاده(شگرد) دارای بیست سال سابقه کار در آموزش‌و‌پرورش و معلم ریاضیِ ناحیه سه اهواز است.

او در گفت‌وگو با فارس اظهار کرد: دانش‌آموزان را مثل بچه‌های خودم می‌دانم و سعی می‌کنم در حد توانم برای یادگیری آنها وقت بگذارم. به دلیل علاقه‌ی وافری که به تدریس درس ریاضی دارم، امسال پس از ۸ سال معاونت دوباره به تدریس برگشتم.

تدریس ریاضی به دانش‌آموزان محروم

خانم فریدونی‌زاده درباره آموزشِ دانش‌آموزان در مسجد محله گفت: در ابتدای سال، وقتی شروع به تدریس ریاضی کردم، متوجه شدم که وضعیت درسی برخی از بچه‌ها در این درس مطلوب نیست. چون در دوران کرونا کلاس‌ها مجازی بود و آنها از پایه‌ دارای ضعف بودند. گویا از کلاس سوم ابتدایی پرت شده بودند به پایه‌ی هفتم متوسطه اول! از این رو تصمیم گرفتم در مسجد امام علی(ع) که در محله ما در پادادشهر اهواز است، برای آنها کلاس جبرانی برگزار کنم.

او ادامه داد: خوشبختانه این کار با استقبال خادمان مسجد و پایگاه مقاومت بسیج روبه‌رو شد و خانم فاضلی مسوول پایگاه بسیج مسجد و خانم کهزاد از خادمان مسجد امام علی(ع) در برگزاری این کلاس‌ها به من کمک کردند و دربِ مسجد را برای آموزش درس ریاضی به روی بچه‌ها باز کردند.

خانم معلم اهوازی گفت: در حال حاضر این کلاس‌ها برای دانش‌آموزان بی بضاعت و تحت پوشش نهاد‌های حمایتی رایگان است و قصد داریم بعد از برگزاری امتحانات و پایان سال تحصیلی نیز جلسات مهدوی را برقرار کنیم و در حوزه‌های عفاف و حجاب به دختران دانش‌آموز آگاهی و آموزش بدهیم.

او ادامه داد: بچه‌ها محیط مسجد را خیلی دوست دارند و بنا داریم که اولین دورهمی دختران را در سالروز میلاد حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختر برگزار کنیم و با همکاری پایگاه بسیج به آنها هدیه بدهیم.

خاطره‌های خانم معلم از مدرسه

خانم فریدونی‌زاده بهترین خاطره‌ی دوران خدمتش را دیدن شاگردان قدیمی می‌داند، او در این باره بیان کرد: وقتی پس از چندین سال یکی از شاگردان قدیمی را می‌بینم و مشاهده می‌کنم که چگونه قد کشیده و برای خودش خانمی شده است، سرشار از شادی می‌شم. در دیدار با دانش‌آموزان سابق آن چیزی که به من روحیه می‌دهد این است که بچه‌ها معلمان خود را فراموش نمی‌کنند و با اشتیاق به سمت ما می‌آیند.معلم اهوازی سخت‌ترین خاطرات مدرسه را مربوط به زمانی دانست که باردار بود و در کلاس‌های شلوغ به بچه‌های دبستانی درس می‌داد.

او گفت: سخت‌ترین دوران معلمی من روزهایی بود که باردار بودم و در کلاسی که فضای کافی نداشت، ۳۸ دانش‌آموز پایه اول ابتدایی را به زور جا داده بودم.

او گفت: میزونیمکت بچه‌ها تا کنار صندلی من چیده شده بود و حتی فضا برا نفس کشیدن نبود اما وقتی به چهره‌های معصوم بچه‌ها نگاه می‌کردم، انرژی می‌گرفتم و با جان و دل تدریس می‌کردم. هر دانش‌آموزی از نظر روحی ظرافت خاصی دارد و معلم باید با درک این ابعاد روحی، با آنها‌ برخورد کند که این از کار‌های بسیار سخت و پیچیده‌ی معلمان است.خانم فریدونی‌زاده از شوخی و خنده‌ی سرکلاس‌های درس هم برایمان گفت.

او اظهار کرد: در زمان استراحت بچه‌ها خاطره تعریف می‌کنند و گاه این خاطره‌ها شعر می‌شوند در قلبِ کلاس. قلبِ کلاس‌های درس با نفس‌های دانش‌آموزان می‌تپد. آنها که نباشند این میز و نیمکت‌ها سرد و بی‌روح‌اند.

داستان فداکاری خانم معلم اهوازی نیز همانند ازخودگذشتگی‌های دیگر معلمان این سرزمین در سطر سطر تاریخ تعلیم و تربیت به یادگار می‌ماند. تاریخی که سرشار از صبوری و مهرِ بی‌نهایت معلمانی است که فرشته‌وار ایثار می‌کنند تا خون در شاهرگ‌های تعلیم و تربیت از جریان نیفتد.

دیگر خبرها

  • روایت اخراج یک روحانی از مسجد به اتهام توهین به مسئولان + ویدئو
  • لحظه فرو ریختن سقف مسجد مشهور بر اثر سیل
  • مسجد ارک تهران میزبان عزاداران شهادت امام صادق(ع) می شود
  • تصاویری از آوار شدن سقف یک مسجد در عربستان با باران!
  • مراسم سالگرد استاد شهید مطهری در مسجد نارمک برگزار می شود
  • فیلم/ حضور خادمین مسجد جمکران در معراج شهدای تهران
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • معلمی که کلاس درس را به مسجد بُرد
  • عزاداری شیعیان هندوستان در مسجد کوفه
  • عکس| داوود کیم به قولش عمل کرد/ خواننده کره‌ای تمام پولش را خرج مسجد کرد