Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-03@09:41:07 GMT

آشنایی با مسجد وکیل، یادگاری از کریم خان زند

تاریخ انتشار: ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۱۱۶۱۹

آشنایی با مسجد وکیل، یادگاری از کریم خان زند

تاریخچه مسجد وکیل:
بسیاری از ما کریم خان زند را میشناسیم، پادشاهی که در زمان حکومت خویش، بناهای با ارزش و باشکوهی را در کشور‌ایران بنا نهاد و میراثی با ارزش از خویش بر جای گذاشت. شهر شیراز مرکز فرماندهی او بود و همواره در معرض توجه پادشاه قرار داشت. وی در حین حکومتش این شهر را به یکی‌از نقاط چشم نواز و آباد آن زمان تبدیل کرد و بناهایی خیره کننده را در آن ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسجد وکیل، حمام وکیل و بازار وکیل عماراتی به جای مانده از همان زمان میباشند که به مجموعه‌ وکیل شهرت دارند. مبنی بر اسناد، تاریخ ساخت مسجد به سال ۱۱۸۷ هجری قمری باز میگردد. اطلاعات نوشته های کهن ایران نشان میدهند که معماران و سازندگان مسجد وکیل، هم‌زمان با احداث ساختمان میدان و بازار به ایجاد این بنای مذهبی مشغول بوده اند. نقل قول‌ها و متون تاریخی حکایت از این دارند که مسجد وکیل به وسیله حسین علی میرزا فرمانفرما -پسر فتحعلی‌شاه قاجار- بازسازی شده‌است. بخشی از کاشی کاری های طاق ها هم بوسیله اداره حفاظت آثار باستانی مورد نوسازی قرار گرفته اند و پس از انقلاب هم بودجه هایی برای کف سازی و نوسازی آن اختصاص داده شده‌است.




معماری مسجد وکیل:
در سال ۱۱۸۷ هجری، همزمان با ساخت بازار وکیل این مسجد زیبا در فضایی با مساحت ۸,۶۶۰ مترمربع به دستور کریم خان زند در شیراز ساخته شد.

مسجد وکیل یا مسجد سلطانی، مسجدی تاریخی مربوط به دوره زندیان است. این مسجد در غرب بازار وکیل و در انتهای راستهٔ شمشیرگرها واقع شده‌است.

مسجد وکیل دارای وسعتی بالغ بر ۸ هزار و۶۶۰ متر مربع می باشد. طرح این مسجد دو ایوانی بوده و دارای دو شبستان شرقی و جنوبی است. شبستان جنوبی با ستون های سنگی یکپارچه و مارپیچ از شاخصه های معماری ایرانی و از مناطق دیدنی این مسجد است که دارای ۴۸ ستون سنگی یکپارچه می باشد. وسعت این شبستان در حدود ۵ هزار متر مربع است و منبر ۱۴ پله ای یکپارچه از سنگ مرمر سبز ، از زیبایی های قسمت شبستان می باشد. گفته می شود که این سنگ مرمر به دستور کریم خان از مراغه به شیراز آورده شد تا در شبستان این مسجد استفاده شود.




در بازدید از سمت شمالی مسجد، طاق بلندی را می بینید که همه آن را به نام طاق مروارید می شناسند، اگر به جزئیات دور این طاق دقت کنید خوشنویسی زیبایی از یکی از سوره های قرآن شما را با هنر هنرمندان آن زمان آشنا می کند. یکی از جلوه های مسجد که جذابیت زیادی به معماری اش داده است کاشی کاری ها صحن و ایوان های شمالی و جنوبی است که از انواع هفت رنگ و معرق هستند.

برای ورود به مسجد باید به سمت شمال آن بروید اما قبل از اینکه به داخل صحن آن وارد شوید کاشی کاری ها و مقرنس های زیبایی که در دو طرف سردر ورودی قرار دارد توجه شما را به خود جلب می کنند. از این در ورودی به مسجد که رفتید دو راهرو به سمت چپ و راست شما را به داخل مسجد هدایت می کنند.



مسجد وکیل که بین بازار و حمام وکیل قرار دارد در گذشته محل برگزاری نماز جمعه بوده است و یکبار در زمان قاجاریه مرمت شد تا اینکه در تیرماه سال ۱۳۱۱ در لیست آثار ملی ایران قرار گرفت تا توسط این سازمان مورد مراقبت و حفاظت قرار گیرد. این مسجد در نزدیکی میدان پر رفت و آمد شهرداری قرار دارد و از میدان با چند دقیقه پیاده روی می توانید خودتان را به این مسجد معروف برسانید.




آدرس مسجد وکیل:
استان فارس، شیراز، خیابان آیت الله طالقانی، غرب بازار وکیل
منبع: بیتوته

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گردشگری مسجد وکیل مسجد وکیل شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۱۱۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی آمون شامگاه سه‌شنبه در نشست با هنرمندان تئاتر استان اردبیل اظهار کرد: تئاتر شبستان با توجه به زیست بوم مناسب استان فرصت کشف استعدادهای هنری و معرفی به جامعه هنری استان را ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه بیش از ۶۵۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سطح استان به یک شبکه فرهنگی و هنری گسترده تبدیل شده است، افزود: کانون مساجد با وجود ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود می‌تواند گام‌های بزرگی در عرصه هنری استان ایفا کند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل با اشاره به اینکه تئاتر شبستان از جمله فعالیت‌های کانون‌‎های مساجد برای مشارکت نوجوانان و جوانان در فعالیت‌های هنری است، تصریح کرد: جشنواره تئاتر شبستان با هدف کشف و پرورش استعدادهای نوجوانان، تربیت هنرمند مومن متعهد و انقلابی، فرهنگ‌سازی با مبانی معرفتی و دینی به زبان هنر و احیای کارکردهای واقعی مساجد پایه گذاری شده و امروز شاهد ظهور و بروز استعدادهای هنری در سطح کانون های مساجد هستیم.

آمون ادامه داد: شورای سیاستگذاری تئاتر شبستان با هدف برنامه‌ریزی در حوزه تئاتر با توجه به زیست بوم منطقه و استان تشکیل می‌شود و امیدواریم تئاتر شبستان نیز با توجه به استعدادهای هنری استان اردبیل که تاکنون به عرصه تئاتر معرفی کرده بتواند گام‌های مهمی بردارد.

وی خاطرنشان کرد: تئاتر، زبان گویایی برای بیان و رفع بسیاری از معضلات و مشکلات است که با استفاده از آن می‌توان به جامعه آگاهی بخشید و زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به زبان هنر را فراهم کرد.

کد خبر 6093560

دیگر خبرها

  • قهر زرگران از تهران تا شیراز و تبریز و اصفهان؛ چرا راسته طلا فروشان بازار‌ها تعطیل شد؟
  • قهر زرگران از تهران تا شیراز و تبریز و اصفهان؛ چرا راسته طلا فروشان بازارها تعطیل شد؟
  • کاهش فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان در شیراز
  • سازمان همکاری اسلامی حمله تروریستی به مسجدی در هرات را محکوم کرد
  • ساخت مسجد جامع سکینه خاتون (س) در شهرک گلستان شیراز
  • تئاتر شبستان فرصت کشف استعدادهای هنری را ایجاد کرده است
  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد
  • عوامل حمله تروریستی در هرات شناسایی و مجازات شوند
  • احداث ۴ شبستان جدید در آستان حسینی
  • عوامل کشتار نمازگزاران در هرات شناسایی و مجازات شوند