Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@12:42:01 GMT

بازار وکیل همچنان در خطر است/ سیستم اطفای حریق کامل نیست

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۰۲۹۰۰

بازار وکیل همچنان در خطر است/ سیستم اطفای حریق کامل نیست

شیراز- بازار تاریخی وکیل شیراز اگرچه در دوره های مختلف تاحدودی ایمن سازی و تاسیسات آن نیز ساماندهی شده اما همچنان سیستم اطفای حریق کامل و مطلوبی ندارد.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: بازار وکیل  شیراز یکی از آثار دوره زندیه است که به فرمان کریم خان زند ساخته شد. این بازار که با شماره ۹۲۴ در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده، یکی از بزرگترین بازارهای تاریخی کشور به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازار هم اکنون نیز دارای رونق است و نه تنها در حوزه کسب و کار بلکه در بخش گردشگری نیز هر ساله شاهد انبوهی از گردشگران خارجی است که برای بازدید به این بازار تاریخی شیراز می آیند.

طی سال های اخیر با گزارش های مختلفی که نسبت به مخاطرات بالقوه موجود در بازار وکیل شیراز توسط خبرگزاری مهر منتشر شد ، دستگاه های ذی ربط نیز اقدام به ساماندهی تاسیسات این بازار تاریخی کرده اند اما آنگونه که مدیر عامل آتش نشانی می گوید هنوز سیستم اطفای حریق بازار کامل و مطلوب نیست.

وجود ادویه جات، پارچه و سایر مواد قابل اشتعال مخاطرات این بازار تاریخی رو چند برابر کرده از این منظر نمی توان ایمن سازی بازار تاریخی وکیل را در اولویت قرار نداد.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز با اشاره به وضعیت نامناسب بازار وکیل و بازارهای دیگر شهر شیراز به خبرنگار مهر گفت: این سازمان وظیفه انجام کارهای اجرایی را ندارد اما کار ارزیابی را انجام می دهد که بر اساس وظیفه قانونی خود پیرامون وضعیت بازارهای پنجگانه شیراز در رابطه با ایمنی هشدارهای لازم را داده است.

محمد فرخ زاده با اشاره به وضعیت نگران کننده بازارهای تاریخی شهر شیراز از جمله بازار وکیل بیان کرد:  هیچ کدام از این بازارها سیستم اطفاء و اعلام حریق ندارد و در صورت وقوع حادثه ای با مشکل روبه رو می شوند.

وی ادامه داد: این بازارها هیچ کدام پرده های دودبند نداشته و حتی امکان تردد خودروهای اطفایی در صورت بروز حادثه ای در این مناطق و بازارها به دلیل انباشت کالا وجود ندارد.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدماتی ایمنی شهرداری شیراز با بیان اینکه بازار وکیل و دیگر بازارهای تاریخی شیراز از لحاظ سازه ای فرسوده هستند، اظها کرد: در صورتی که حادثه ای از جمله زلزله یا آتش سوزی رخ دهد سیمهای برق به عنوان تهدیدی برای این بازارها به شمار می روند.

وی یکی دیگر از مشکلات این بازار را عدم وجود پمپ در حوضچه ها  دانست و بیان کرد: متاسفانه حوضچه های بازار وکیل و دیگر بازارهای تاریخی شیراز فاقد پمپ هست و در صورت وقوع حادثه ای امکان استفاده از آب هم  وجود ندارد.

فرخ زاده با اشاره به اینکه تاکنون چندین بار تذکرات لازم به شهردار این منطقه، هیات امنای بازار و میراث فرهنگی داده شده، گفت: سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز بر اساس بند ۱۴ ماده ۵۵ گزارش مفصلی از وضعیت بازار تهیه و به معاون دادستان و دیگر دستگاه های ذی ربط ارائه داده است.

مدیر عامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز  با اشاره به اینکه باید ضرب الاجلی برای رفع مشکلات بازار وکیل تعیین شود، ادامه داد:  هیات امنای بازار اعلام کرده اند که کسبه همکاری نمی کنند از این رو ضروری است که هر چه سریعتر اقداماتی برای حل این معضلات انجام شود.

وی با بیان اینکه ضروری است پرده های دودشکن نصب شود، تاکید کرد: متاسفانه در حال حاضر برخی حتی دیوارهای بازار را هم اجاره داده و اشخاصی اجناسی را به دیوارها برای فروش نصب کرده و هنگام شب با پارچه این اجناس را می پوشانند که در صورت بروز حادثه با مشکلاتی روبه رو خواهیم بود.

فرخزاده گفت: در این راستا میراث فرهنگی باید بودجه ای برای رفع این مشکلات درنظر بگیرد و نسبت به ترمیم و ایمن سازی بازار اقدام کند.

به گفته وی پارچه هایی از نوع پلاستیک و ادویه جات موجود در بازار وکیل در صورت بروز حادثه ای مشکلات را دو چندان می کند.

رییس انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس در خصوص آخرین وضعیت بازار وکیل و ایمنی آن به خبرنگار مهر گفت: طی چند مدت اخیر اقدامات مناسبی برای ایمن سازی این بازار انجام شده است.

مسعود منیعاتی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی در مجموعه زندیه در حال انجام است، اظهار کرد: یکی از مهمترین اقدامات ساماندهی اطراف بازار و خود بازار است.

وی افزود: به عنوان نمونه از نظر زیرساخت در بازار وکیل شمالی اقدامات خوبی انجام شده که به عنوان نمونه می توان به کف سازی و عبور تاسیسات از کف اشاره کرد.

این فعال حوزه میراث فرهنگی با اشاره به اینکه یکی از موضوعاتی که این بازار زیبا را تهدید کرده بود ایمنی بازار در بخش تاسیسات بود، اظهار کرد: هر مراجعه کننده ای با مراجعه به بازار وکیل می تواند نا ایمن و غیر استاندارد بودن تاسیسات برق بازار را به صورت عینی مشاهده کند البته طی چند مدت اخیر در بازار وکیل شمالی برای رفع این مشکل اقداماتی صورت گرفته است.

منیعاتی با بیان اینکه بازار وکیل شمالی به مرمت نیاز دارد، تاکید کرد: علاوه بر تاسیسات موضوع دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد احیای کاروانسراهای این بازار است که به عنوان نمونه یکی از این کاروانسراها طی مدت اخیر احیا شد و با استقبال خوب مردم مواجه شد.

وی ادامه داد: در این رابطه ضروری است کارونسراهایی از جمله کاروانسرای روغنی، احمدی و عراقی در این بازار احیا شوند که به طور حتم در جذب گردشگر موثر است.

رییس انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس تاکید کرد: برای احیای این بازار ضروری است که میراث فرهنگی نیز نظارت داشته باشد تا شاهد به وجود آمدن مشکلاتی در این مجموعه نباشیم.
 

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۲۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم

ایسنا/فارس امام جمعه شیراز گفت: همان‌طور که ایران در عرصه نظامی سر و سامان مطلوبی پیدا کرده است، باید همین ساماندهی را در عرصه‌های اقتصادی و فرهنگی نیز شاهد باشیم.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام امروز (۱۴ اردیبهشت ماه) در نماز جمعه شیراز با بیان اینکه در ابعاد مختلف جنگ ترکیبی و جنگ نظامی سر و سامانی پیدا کرده است، گفت: تقریباً بیش از ۴۰ سال این جنگ به ما تحمیل شده است. رهبر معظم انقلاب به‌تازگی در دیدار فرماندهان نظامی کشور فرمودند که هر روز مستمر و مرتب باید در عرصه نظامی نوآوری داشته باشید، در غیر این صورت دشمن ما را شکست می‌دهد.

وی ادامه داد: همان‌طور که در جنگ نظامی به این جایگاه رسیده‌ایم که فرماندهان ما به «وعده صادق» می‌رسند، در جنگ اقتصادی و فرهنگی نیز باید به این جایگاه برسیم. به این معنی که آنقدر آمادگی داشته باشیم و ابزار نبرد اقتصادی و فرهنگی را فراهم کنیم که دشمن وقتی به ما حمله کرد، بتوانیم به آن پاسخ دهیم.

امام جمعه شیراز به مسأله سبک زندگی اسلامی پرداخت و گفت: در مقابل آن، سبک زندگی غیراسلامی را داریم. اسلام سبک زندگی عاقلانه‌ای دارد و غیر از آن را می‌توان غیرعلمی قلمداد کرد، پس سبک زندگی عاقلانه را باید به یکدیگر یادآور شویم.

وی بیان کرد: شنیده می‌شود در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند، اما آیا هر کاری غربی‌ها کردند ما هم باید انجام دهیم؟ چه می‌شود که این رفتارها در سبک زندگی ما جاری می‌شود؟ باید سبک زندگی اسلامی را مرور کنیم. شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد و فرد عاقل به دنبال ضرر نمی‌رود. بنابراین زندگی اسلامی عاقلانه است و سبک زندگی غربی، عقل را کنار گذاشته است. یکی از دانشمندان گفته است که اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم.

وی در ادامه، به نقش مدیران کشور در برنامه‌ریزی اشاره کرد و گفت: مدیران کشور در رده‌های مختلف باید برنامه‌ریزی داشته باشند. درخواست داریم مسؤولان به قانون عمل کنند و با آنچه در فضای مجازی می‌بینیم و خارج از حد قانون است، برخورد شود.

نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه رسم اداره کشور اجرای عدالت در حدود الهی است، افزود: امیدوارم همه ما در چارچوب قانون شرعی و دینی اقدام کنیم و آنچه نتیجه می‌گیریم رضایت خداوند را به دنبال داشته باشد. ما انقلاب کردیم و شهدا برای رضایت خداوند شهید شدند، فراموش نکنیم که کار برای رضایت خداوند آغاز شده است و باید در راه رضای خداوند ادامه داشته باشد.

امام جمعه شیراز به فرا رسیدن سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) اشاره کرد و گفت: امشب برای همه جهان اسلام و شیعیان اهل بیت (ع) عزای بزرگی است. رئیس مذهب جعفری فرمودند، یکی از عذاب‌های الهی که ممکن است کسی به آن مبتلا شود، عذاب استدراج است. استدراج این است که یک نفر عیب همه را می‌گوید، اما از عیب خود غافل است. در روایت آمده که انسان اگر بخواهد خطاهای خود را جبران کند، دیگر وقت توجه به دیگران را ندارد.

دژکام اظهار کرد: به همان نسبت که خوب است انسان مخالف معصیت باشد، خوب نیست به‌دلیل مخالفت با معصیت، آبروریزی کند. بنابراین در شریعت ما مخالفت با معصیت نیز شرایط و روش خاصی دارد.

وی ادامه داد: رسمی به اسم مطالبه‌گری در برخی افراد ایجاد شده است که بدون حتی ذره‌ای تشکر از اقدامات صورت‌گرفته، تنها به مطالبه می‌پردازند. مطالبه‌گری خوب و لازم است، اما باید ضمن تشکر از زحمات گذشته، مطالبات مطرح شود.

او در ادامه به ۱۵ اردیبهشت، روز شیراز اشاره و بیان کرد: نامگذاری این تاریخ به نام شیراز، نخستین بار در کشور رخ داد و بعد از شیراز، شهرهای دیگر روز خود را معین کردند که این یکی از نوآوری‌های شورای شهر شیراز بود.

دژکام به اقدامات خوب مسؤولان شهر شیراز در راستای محرومیت‌زدایی اشاره کرد و گفت: تاکنون در برخی محلات شهر، اقدامات موثری صورت گرفته است و مردم آنجا قدردان بوده‌اند. امیدواریم مدیران شهری توفیق پیدا کنند که برای همه محلات شیراز خدمات را توسعه دهند، چراکه از محرومان فریاد رسی کردن، کار بسیار پسندیده و نیکویی است.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه در عرصه خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شهری تلاش‌های خوبی انجام شده است که گزارش اقدامات صورت‌گرفته به‌مناسبت روز شیراز منتشر خواهد شد، اضافه کرد: متروی حرم مطهر باید مورد توجه مسؤولان باشد که اقداماتی هم انجام شده است، اما تا زمان رسیدن به نتیجه مطلوب، باید مطالبه را ادامه دهیم تا شرایط عرض ادب مردم به ساحت مقدس حرمین تسهیل شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در جنگ اقتصادی و فرهنگی باید به آمادگی کامل برسیم
  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • فرماندار شفت: حریق شهرک امامزاده ابراهیم شفت تلفات جانی نداشت / ۴۰ واحد طعمه حریق شد
  • فرماندار شفت:حریق شهرک امامزاده ابراهیم شفت تلفات جانی نداشت/۴۰ واحد طعمه حریق شد
  • حریق بیش از ۱۰۰ واحد مسکونی و تجاری امامزاده ابراهیم (ع) شفت + فیلم
  • آتش‌سوزی در روستای امام‌زاده ابراهیم گیلان
  • نکات حقوقی و قوانین مربوط به دیه
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • امکانات اطفای حریق در مراتع و جنگل‌ها به خصوص در سمیرم تقویت شود